Anlita ett städföretag med rut-avdraget

Det finns en väldig skillnad i mellan hur man såg på att anlita ett städföretag innan 2007 och efter detta årtal och det handlar om att det skett en stor ökning. En ökning som förklaras av att det blivit betydligt billigare och där det så kallade rut-avdraget är den avgörande faktorn. Rut-avdraget infördes 2007 och i och med detta så kan man som privatperson välja att anlita en städfirma för exempelvis hemstädning – eller någon annan hushållsnära tjänst – och där man drar av halva arbetskostnaden på deklarationen och får tillbaka summan på sin skatt.

Här ska man veta att rut-avdraget ändrat form sedan 2007 och att det inte längre är samma sak om 50.000 kronor/år och per person som gäller. Numera så ligger taket på halva summan – 25.000 kronor – och visst kommer detta att påverka lite grann; men vi tror ändå att många även fortsättningsvis kommer att anlita en städfirma och detta speciellt bland familjer. Är man en familj i Stockholm med två stycken vuxna och rut-berättigade så kommer man fortfarande upp till ett tak om 50.000 kronor och detta är mer än generöst och något som man sällan når.

Därför tror vi att det snarare kommer att öka än att sjunka då det kommer till att anlita ett städföretag och särskilt så tror vi att en trend kommer att fortsätta. En trend där man ser att storstäderna i Sverige och särskilt Stockholm sticker ut från mängden. Det är, helt enkelt, i Stockholm som flest familjer använder sitt rut-avdrag och låter ett städföretag ta hand om städning, tvättning, fönsterputs och exempelvis en årlig storstädning och det beror på att det annars inte skulle skötas.

Ett städföretag ger mer tid i Stockholm

Märk väl här – städning skulle utebli eller ske väldigt oregelbundet (och slarvigt) på grund av tidsbrist och inte på grund av lathet. Att många familjer i Stockholm väljer att anlita ett städföretag beror inte på att man inte orkar, att man inte kan, eller inte vill städa – det beror på att man inte hinner. Kort sagt – spenderar man flertalet timmar dagligen på en tunnelbana eller i en bil – för att åka till jobbet, till hemmet eller för att handla eller köra barnen – så tar detta tid och den får man heller inte tillbaka.

Att anlita ett städföretag är att köpa sig tid; tid för varandra och där man på ett bättre sätt kan hinna med allt annat som ska skötas i sin dagliga vardag. Det här är något som fler borde prova och inte enbart i Stockholm. Bristen på tid, ökningen av stress och allt som detta för med sig är något som syns över hela Sverige och det kan vara värt att betala en summa för att kunna slappna av – i ett rent hem.

Vänd dig till städföretagstockholm.com för mer information. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.