Tanya rånades i gatuköket

Det är Göteborgsposten som skriver om hur 21-åriga Tanya rånades i gatuköket hon jobbade i. Trots att både kunder och personal fanns inne i lokalen stormade rånarna in och plockade på sig både varor och pengar.

Det var kort efter tolvslaget på natten som de tre rånarna stormade in i Frank’s Gatukök, som ligger vid Åbytravet i Mölndal, beväpnade med hammare, pistol och batong.

– Allt gick så snabbt. De dök upp vid tolvslaget, 2 minuter senare var de färdiga. En av dem rusade in genom luckan, tömde kassan på pengar och tog med sig en stor mängd cigaretter. De andra tryckte upp kunder som stod utanför lokalen mot väggen för att sno deras telefoner, säger Göran Olsson som äger gatuköket.

Polisen uppger att rånarna fick med sig ungefär 2000 kronor i kontanter och 8 till 9 limpor cigaretter. Utöver det fick de också med sig kundernas mobiler. Dessa hittades dock slängda en liten bit därifrån. Gärningsmännen var dock försvunna utan spår.

”Hann inte tänka efter”

Tanya Damgaard, 21, Göran Olssons sambos dotter, jobbade i gatuköket vid tillfället då rånarna slog till. När rånaren hoppade in genom luckan sprang hon ut direkt. Väl utanför trycktes även hon upp mot väggen av rånarna.

– Jag hann inte tänka efter, jag sprang bara ut. Där ute slog de i borden och skrek att de känner igen våra ansikten. De var jättehotfulla. De snodde våra mobiler direkt så att vi inte skulle ringa polisen. I efterhand tänkte jag att det var överdrivet, med tanke på att vi inte har så mycket kontanter, säger hon till GP.

På GP:s fråga om hon blev rädd, svarar Tanya jakande.

– Ja, jag vill inte vara med om detta igen. Särskilt med tanke på att det verkade vara väldigt planerat, de kom just innan stängning. Jag blev även arg. De trycker ner en på något sätt. Man hade inte den kontroll över gatuköket som man vanligtvis har. Det var förnedrande. De hade brutit sig in i ens fristad.

Varken Tanya eller någon av de andra offren har lidit några fysiska skador.

Kiosken har funnits i Görans familj i 5 decennium. Han började arbeta där själv när han var 15 år och tog över verksamheten efter sin pappa. Enligt hans upplevelse har våldet som sker i samband med rån ökat de senaste åren.

Fakta om rån: www.rån.nu.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.